• Historie

  FC Aramea is een jonge amateurvoetbalvereniging uit Enschede die in 2010 is opgericht door de Aramese gemeenschap (ook wel Suryoye genoemd). Het is de eerste eigen opgerichte Suryoye club in Nederland. De clubkleuren van FC Aramea zijn rood/geel gestreept en sinds het seizoen 2011/2012 is de vereniging gevestigd op Sportpark Het Diekman Oost na goedkeuring van de gemeente Enschede. In het eerste voetbalseizoen startte de club met drie seniorenteams en een dameselftal.

  Bij FC Aramea vormen de Aramese normen en waarden de basis van ons beleid. Wij hechten veel waarde aan gastvrijheid, eerlijkheid en openheid omdat deze waarden bijdragen aan de totstandkoming van een hechte en ondersteunende gemeenschap binnen onze voetbalclub. Wij streven ernaar dat onze leden en supporters zich veilig en gewaardeerd voelen, en dat zij volop kunnen genieten van voetbal op hun eigen niveau. Dit doen wij met het oog op het belang van onze club en haar leden, waarbij wij respect hebben voor de diverse achtergronden en perspectieven van onze gemeenschap. Wij geloven dat onze inzet voor deze waarden bijdraagt aan het creëren van een positieve en stimulerende omgeving waarin iedereen de kans krijgt om bij te dragen en zich te ontwikkelen.

  Sinds 2015 is FC Aramea gevestigd op Sportpark Wesselerbrink Zuid (voorheen de Enschedese Boys) en speelt de club in de vierde klasse op zaterdag in het district Oost van de KNVB. Naast het prestatie-elftal heeft FC Aramea ook recreatieteams die op zondag actief zijn.

  Bij FC Aramea staat fair play en respect hoog in het vaandel. Zo verwacht de club van al haar begeleiders dat zij zich aan de gedragscode van het NOC*NSF houden en zijn er binnen het project 'Houdt FC Aramea Trots!' concrete afspraken en regels vastgelegd. Daarnaast heeft de club een vertrouwenspersoon en wordt er bij het aannemen van nieuwe vrijwilligers een kennismakingsgesprek gehouden, wordt er contact gezocht met de vorige club en wordt er een VOG aangevraagd. Begeleiders van teams worden lid van de KNVB en vrijwilligers worden bekendgemaakt met de gedragscode van FC Aramea.

  Naast de seniorenteams heeft FC Aramea ook jeugdteams in diverse leeftijdscategorieën. De jeugdafdeling van FC Aramea heeft als doel om kinderen op een leuke en veilige manier te laten voetballen en zich verder te ontwikkelen op voetbalgebied.

  Er zijn teams voor zowel jongens als meisjes in de leeftijdscategorieën JO7 tot en met JO19. De teams trainen wekelijks onder leiding van gediplomeerde trainers en spelen hun wedstrijden op zaterdag. Daarnaast organiseert de jeugdcommissie van FC Aramea regelmatig activiteiten en toernooien voor de jeugdleden.

  Binnen de jeugdafdeling van FC Aramea staat plezier in het voetballen voorop, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de spelers. Zo is er bijvoorbeeld een talentenprogramma waarbij getalenteerde spelers extra training en begeleiding krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ook wordt er samengewerkt met professionele voetbalorganisaties om de jeugdopleiding verder te verbeteren. Denk hierbij aan de FC Twente/Heracles Academie en de Go Ahead Eagles

  Kortom, FC Aramea biedt ook aan de jongere voetballers een veilige en leuke omgeving om zich verder te ontwikkelen op voetbalgebied en samen te spelen in een hecht team.