• Een wedstrijd om nooit te vergeten

  Zaalteam FC Aramea Vrijdag 24 september 2021:


  Een wedstrijd om nooit meer te vergeten.

  Vorig seizoen begonnen we chaotisch. We schreven ons last-minute in, kregen op woensdag te horen dat we een team waren, en moesten vrijdag al spelen. We waren niet op elkaar ingespeeld, hadden geen conditie en daarnaast ook maar één wissel. De tegenstander - ebzv 2 - liet ons met het schaamrood op de kaken vertrekken: 16-3.
  Na die rare Corona maatregelen voelden we in mei/juni de voetbalgriep alweer opborrelen. We wilden het aankomende seizoen goed beginnen en dus besloten we aan een voorbereiding te beginnen. De aanvoerder, Steff, vroeg aan Nick of hij de boys wilde trainen. Nick wilde geen boys trainen… alleen mannen. En het moesten krijgers zijn!
  We gingen dus op zoek naar vers bloed, want ook Leon had ons team inmiddels verlaten.
  Een eerste aanmelding vond zich in de persoon van Kevin, gevolgd door Umit, Mark en Daniël. Middels een zware voorbereiding maakten we ons op voor de de seizoenstart: het wraak nemen voor de slechte seizoenstart van vorig jaar!
  Waar de voorbereiding goed ging, ging de aanloopweek minder. Isaak, Daniël, Jurre en Mark kampten allemaal met pijntjes. Toch bleken het geen boys te zijn maar mannen. Mannen? Wat zei ik? Krijgers!

  Zoals gedacht begon de wedstrijd in een moordend tempo. De tegenstander wilde gelijk de bal, want zonder bal kan je niet scoren. Fc Aramea 1 liet zichtbaar zien niet onder de indruk te zijn en kwam er meerdere keren snel uit. Waar de eerste poging van Nick nog knap werd tegen gehouden, was de keeper niet opgewassen tegen de openingsgoal. Een schot van de zijkant werd gepareerd maar knap over de keeper gewipt in de rechter bovenhoek, 1-0. Na een paar minuten nog zo’n uitbraak, 2-0. Door het wisselbeleid kwam iedereen tot rust en werd er ook geschoven in de aanval. Steff brak eenmaal door en schoot met een bekeken schot door de benen van de keeper, 3-0!
  In de laatste periode van de eerste helft zette de tegenstander aan en speelde de vermoeidheid mee in de tegengoal. Een pass dwars door de defensie zorgde ervoor dat de - in Nicks rug weggelopen - tegenstander eenvoudig kon scoren. Althans… eenvoudig? Geen enkele bal werd niet door Isaak aangeraakt, die overigens een wereldpartij heeft gespeeld.
  Ruststand: 3-1

  De tweede helft dacht de tegenstander ons onder druk te kunnen zetten op eigen helft. En dit leek ze goed te lukken, ware het niet dat Sven opstond en ons door een periode van beproeving heen sleepte.
  Het restant van de tweede helft zorgde uiteindelijk voor eenzelfde beeld als de eerste, met een prima defensie bestaande uit Daniël en Steff, aangestuurd door Mark. Lopers zoals Umit, Jurre, Kevin en de onvermoeibare Sven, en een creatieve spits Nick. Dit hele team wist zich gesterkt door Isaak, die overigens binnenkort een uitnodiging mag verwachten!
  Met 4 goals zorgden Sven en Nick in het verloop van de wedstrijd voor een tegenstander die de hoop opgaf.

  Hoe groot kan het contrast zijn?
  Waar het vorig seizoen onze grootste verliespartij was - we verloren met 16~3 - daar was de seizoenstart ditmaal één om nooit meer te vergeten.

  Eindstand: 7-1
  Motm: Isaak/Mark
  Amusementswaarde: 8
  Toeschouwers: 8

  Topscorers:
  Nick: 4
  Sven: 2
  Steff: 1