• Strijdend FC Aramea speelt gelijk en blijft voor de 4e thuiswedstrijd op rij ongeslagen!

  Gistermiddag stond de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Achilles op het programma. Interim-trainer Andreas David kon vandaag nog steeds niet beschikken over een groot aantal spelers binnen zijn selectie. Daarentegen mocht keeper Jonnie, na 2 jaar afwezigheid, door een lichte blessure van Raymond zijn rentree maken bij het 1e elftal.

  In de 1e helft was er voor de toeschouwers niet veel te beleven. Beide ploegen speelden zonder durf en creëerden nauwelijks (grote) kansen. Achilles Enschede werd 2 keer gevaarlijk door schoten vanuit de 2e lijn, maar Jonnie hield zijn doel schoon. Aan de andere kant kopte verdediger Michel een cornerbal rakelings naast het doel. Enkele minuten later werd Emanuel door een zuivere cross-pass van Leroy diagonaal weggestuurd en haalde vervolgens hard uit, maar helaas recht op de keeper af. Ruststand: 0-0.

  In het 2e bedrijf gingen beide ploegen wél met meer lef voetballen. Eerst moest keeper Jonnie in de 52e minuut redding brengen op wederom een goede afstandsschot. Ruim 4 minuten later kreeg Michel een grote kans om de score te openen, maar zijn kopbal ging dit keer van dichtbij over. Kort hierna werd Emanuel geweldig diep gestuurd door Said en kreeg hij vrije doorgang richting de Achilles-keeper. De grensrechter van de gasten stak ‘uiteraard’ zijn vlag in de lucht en scheidsrechter Baars blies meteen op zijn fluitje. Absoluut GEEN buitenspel, maar ‘gewoon’ accepteren. In de 70e minuut werd diezelfde Emanuel weggestoken en sprintte met bal aan de voet de 16-meter in met 2 verdedigers in zijn rug. Op het moment dat hij de bal wil schieten, kreeg hij een duw in de rug (overigens op foto’s overduidelijk te zien). Een penalty zou je denken, maar daar dacht de scheidsrechter anders over; doorspelen. Toch besloot hij te fluiten. Niet om alsnog een strafschop te geven, maar om aanvaller Halef de rode kaart te geven?! Niemand begreep het, ook Halef was vol ongeloof. Dit paste ook totaal niet bij deze sportieve wedstrijd! De reden/uitleg achteraf bleek ook overdreven en ietwat lachwekkend, laten we het daar op houden.

  Uiteraard ging Achilles Enschede in deze fase vol voor de 3 punten. Zij hadden in de resterende minuten ook het meeste balbezit en werden met o.a. 2 geweldige schoten op de lat nog erg gevaarlijk. Het was voor FC Aramea vooral tegenhouden, keihard knokken en een punt uit het vuur slepen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals het begon en werden de punten verdeeld; 0-0.

  En zo bleef FC Aramea voor de 4e thuiswedstrijd (8 punten) op rij ongeslagen en is het gat richting middenmoot wederom iets verkleind. Een knappe prestatie van onze mannen, die dus al een lange tijd kampen met blessures binnen het elftal, maar steeds hechter worden en bereid zijn om voor elkaar te knokken! 👊🏼

  Volgende week speelt FC Aramea haar laatste wedstrijd van 2019 opnieuw thuis. Dan is koploper Sportlust Glanerbrug de tegenstander. Aftrap: 15:00 uur.

  Tot dan!