• Speelse avond zet competitie op z’n kop!

  Vrijdag 8 oktober 2021

  Waar sommige teams al 3 wedstrijden hadden gespeeld, stond de teller van de mannen van Fc Aramea nog maar op 1: Een vertekend beeld van de competitie!

  Gelukkig mochten de mannen van Fc Aramea vanavond weer hun spel vertonen op het grote toneel.

  Een goede aanloop was het echter niet. De vorige wedstrijd had z’n littekens achter gelaten en een aantal spelers hadden kleine pijntjes. Het teken voor Steff om de back-up Gijs mee te laten spelen.

  De eerste helft verliep tamelijk rustig. De tegenstander - ebzv 4 - wilde vanaf het begin hoog druk zetten en middels combinatie spel het team ontregelen, maar de mannen van Fc Aramea waren kalm en onder controle. Sterker nog, ze kwamen al vroeg op 1-0. Een mooie actie aan de zijlijn van Sven en een goede voorzet, waren voldoende voor Jurre om de bal erin te lopen maar hij koos ervoor om daarbij op z’n billen te landen.
  Umit en Nick wilden het scorebord op 1-0 zetten maar per ongeluk stond er bijna 10-0. De scheidsrechter had het echter door en corrigeerde. De vraag rees: Was het een voorbode op de rest van de wedstrijd?

  De tegenstander wilde snel reageren maar Fc Aramea was volledig ‘in control’. In de komende minuten bleken ze merkwaardig goed door de defensie van de tegenstander te combineren.
  Het deed de vurige heimwee opborrelen naar lang vervlogen competitietijden waarin enkele krijgers nog op hoog niveau speelden: 5-0.

  Na de 5-0 bleken de mannen gevoelig te zijn voor arrogantie. Waar combinatiespel nog zorgde voor de 5 goals, kwam joga bonito nu zijn intrede doen. De looplijnen en structuur maakten plaats voor verkeerde wissels en slechte communicatie. Het dieptepunt was een keiharde panna bij John zoals Eriksen ooit deed tegen Vitesse.
  De tegenstander kwam terug op 5-1, en na een goal van ons nog weer op 6-2.

  Er moest weer omgeschakeld worden, er moest weer wat gedaan worden. De mannen van Fc Aramea riepen elkaar toe de koppies scherp te houden en de organisatie ‘on point’ te hebben.
  De laatste minuten leek het dood te bloeden, ware het niet dat Fc Aramea nog 2 goals mochten bijschrijven.

  Eindstand: 8-3

  Goals:
  Nick: 3
  Jurre: 2
  Steff: 1
  Daniël: 1
  Gijs: 1

  Beste speler: Sven/Nick
  Beste goal: Jurre
  Beste panna: tegenstander bij John

  Amusementswaarde: 7
  Toeschouwers: 1

  Topscorers:
  Nick: 7
  Jurre: 2
  Steff: 2
  Sven: 2
  Daniël: 1
  Gijs: 1