• FC Aramea blikseminslag

  Schrik zit er bij FC Aramea na blikseminslag goed in: ‘We zijn God dankbaar’

  VERRAST DOOR INSLAG„Een flits uit het niets, een enorme knal en vervolgens vielen alle lichtmasten uit”. Bij Benjamin Savci, bestuurslid van voetbaclub FC Aramea, zit de schrik er nog nog goed in. Toch is er ook opluchting. „We zijn God dankbaar dat het uiteindelijk met een sisser is afgelopen.”

  Donderdagavond sloeg de bliksem in tijdens de training van het eerste elftal en de jeugd van onder zeventien. Savci was erbij en zag het gebeuren. Zo’n veertig spelers waren op het veld. De schok was groot. Eén speler van het eerste elftal bleef op het veld achter en moest ter observatie naar het ziekenhuis worden vervoerd. Volgens Savci maakt hij het naar omstandigheden goed.

  'In shock’

  „Bij de eerste hulp op het veld hebben we vastgesteld dat er geen lichamelijke verwondingen waren. Wel was hij in shock en praatte hij verward. We hebben vannacht nog contact gehad met de familie. Die waren uiteraard ook in shock. De zorg voor hen heeft onze prioriteit. We zullen hem vandaag ook bezoeken, hetzij in het ziekenhuis of gewoon thuis.”

  Bijeenkomst in clubhuis

  Voor de andere leden van de vereniging is er vrijdagavond een besloten bijeenkomst in het clubhuis. Betrokkenen krijgen daar de gelegenheid om hun verhaal te doen. De club bekijkt nog in hoeverre daar ook deskundigen van Slachtofferhulp bij aanwezig zullen zijn. „We hebben daarover nauw contact met de gemeente. De wethouder heeft ons vanmorgen nog gebeld.”

  Of en in hoeverre de wedstrijden van morgen zullen worden afgelast, is nog niet duidelijk. Savci: „Dat zullen we in overleg bepalen. De beslissing daarover is in eerste instantie aan de spelers zelf. Ik zou me kunnen voorstellen dat vooral het eerste elftal geen zin heeft om te spelen. De schok bij hen was heel groot.”

  Volgens Savci kwam de blikseminslag volledig uit het niets. „Ik stond zelf te praten met een van de jeugdtrainers. Er was helemaal niets aan de hand. Maar toen opeens, zo maar, die enorme flits.’’

  Savci die zelf elektricien is, zegt blij te zijn dat het niet regende op het moment van de inslag. „We trainen op kunstgras. Als daar plassen op ontstaan, zou de vrijkomende elektriciteit zich wellicht nog meer kunnen verspreiden. Gelukkig is ook dat met een sisser afgelopen.”

  Hechte gemeenschap

  Materiële schade is er volgens het bestuurslid niet. „De lichtmasten deden het vrij snel al weer. Alles lijkt weer goed te functioneren.” De zorg van de club ligt vandaag dan ook vooral bij de leden die dit hebben meegemaakt. „We zijn echte familieclub, met veel leden uit de Suryoye-gemeenschap, maar ook veel andere culturen.  Iedereen helpt elkaar. Juist bij een gebeurtenis als deze zal dat nog eens weer duidelijk worden.”