• Nieuws

  • Toen afgelopen woensdag de competitie indeling door de K.N.V.B. bekend werd gemaakt, kon de organisatie van de Tukker Cup beginnen aan de potindeling van de Tukker Cup. Waarom wachten op deze indeling van de K.N.V.B.? Nou, allereerst wordt voor de potindeling gekeken naar het niveau van de vereniging. Vervolgens wordt gekeken welke deelnemers bij elkaar in de competitie zitten, zodat deze ook bij elkaar in de pot worden ingedeeld. Zo voorkom je dat deelnemers elkaar zowel in competitieverband, als in de Tukker Cup gaan tegen komen.

    Echter kwamen we met de competitie indeling van de K.N.V.B. er achter dat in zondag 4B maar liefst 9 deelnemers van de Tukker Cup zitten. Hierdoor kunnen we bovenstaande niet voorkomen en hebben we het als volgt opgelost.

    In pot 4 hebben we alle 9 deelnemers van Zondag 4B geplaatst, waardoor we in deze pot er 1 teveel hebben en in pot 3 1 te weinig. Om alles zo eerlijk mogelijk te houden, zullen we dan ook tijdens de avond voor de loting van de Tukker Cup, eerst 1 deelnemer uit pot 4 gaan loten, welke plaats neemt in pot 3, zodat we weer met 4 potten van 8 deelnemers zitten.

    Mede door deze keuzes vallen enkele dingen op. Zo is 5e-klasser vv Haaksbergen in pot 3 te vinden door bovenstaande reden en zijn 1e-klassers DOS '37 en DETO geplaatst in pot 2, terwijl je die normaal gesproken in pot 1 zou verwachten. Dit heeft te maken met het grote aantal 2e-klassers en dan komt de afweging om mensen die bij elkaar in de competitie zitten bij elkaar in dezelfde pot te houden.

    De loting zal worden gehouden op woensdagavond 30 augustus in het Heracles Almelo stadion (deelnemers, sponsoren en partners ontvangen hiervoor een uitnodiging) en het speelschema vinden jullie onder Programma / Uitslagen.