• Gehavend FC Aramea pakt knap punt bij kampioenskandidaat FC Berghuizen! ⚽

  Na de winstpartij van vorige week thuis tegen FC Winterswijk, ging FC Aramea vanmiddag op bezoek bij de nummer 2 FC Berghuizen. In aanloop naar deze wedstrijd, kreeg interim-trainer Andreas David helaas te maken met personele problemen, want maar liefst 6 spelers ontbraken op Sportpark ‘t Venterinck.

  Dus moest er geschakeld worden. Er werd bewust gekozen voor een 1-5-3-2 formatie en dat vulden de spelers geweldig in. De jongens lieten vanaf de 1e minuut zien dat zij vandaag met minimaal één punt van het veld wilden stappen. Er werd hard (voor elkaar) gewerkt en dat zorgde ervoor dat FC Berghuizen, op een paar goede standaardsituaties na, nauwelijks gevaarlijk werd. Wel moest linksback Leroy een keer redding brengen door de bal na een hoekschop van de lijn te halen, waardoor het 0-0 bleef. Tót een kwartier voor rust, waarbij aanvoerder David op circa 25 meter van het doel van de thuisploeg werd gevloerd. Gelegenheids-centrale verdediger Said ging achter de bal staan en liet de keeper kansloos achter door de bal verwoestend hard in de linker bovenhoek te schieten. 0-1! Dat was tevens ook de ruststand.

  In de 2e helft werd FC Berghuizen sterker en was het voor FC Aramea vooral tegenhouden. Opnieuw werd de thuisploeg een paar keer gevaarlijk door een aantal dode spelmomenten, maar doelman Raymond hield zijn doel vooralsnog schoon. Toch moest hij helaas de bal in de 63e minuut uit het doel vissen, nadat een cornerbal bij de 2e paal terecht kwam en goed werd ingeschoten. Hierna werd er niet meer gescoord en pakte FC Aramea een verdiend punt tegen een prima tegenstander. Meer zat er voor de Enschedeërs ook niet in, dus was iedereen in het rood-geel na afloop uiterst tevreden.

  Complimenten naar de hele groep en hopelijk trekken we deze lijn met z’n allen door!

  Volgende week speelt FC Aramea een thuiswedstrijd tegen Achilles Enschede. Aftrap: 15:00 uur.

  Tot dan! 💛