• | FC Aramea wint 1e competitieduel tegen PW |

Het eerste elftal van FC Aramea is zaterdagmiddag goed gestart aan de competitie. In eigen huis werd stadsgenoot PW met 4-2 verslagen.

FC Aramea begon slap aan de wedstrijd, want de gasten kwamen al na 80 seconden op voorsprong door een knappe kopbal van Olde Olthuis. De thuisploeg raakte niet van slag, want de vooraf gemaakte afspraken werden keurig nagekomen en er werd bij vlagen goed gevoetbald. Dit resulteerde uiteindelijk in de terechte gelijkmaker. Vlak voor rust werd een lage voorzet van Yessin prima afgerond door spits Thomas.

Het spelbeeld bleef na de pauze hetzelfde. FC Aramea was de ploeg met het meeste balbezit en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. In de 56e minuut kwamen de gastheren verdiend op voorsprong door een doelpunt van Bradley. Opnieuw was Yessin de aangever. Zes minuten later was het alweer raak toen Yessin zijn geweldige rush zelf bekroonde met een doelpunt. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat de gasten in de 68e minuut eigenlijk uit het niets de aansluitingstreffer maakten. Mike Lippinkhof kon een rebound van dichtbij gemakkelijk binnen tikken. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de bevrijdende 4-2 van Bradley, een kopie van de 2-1. Hierna kreeg FC Aramea nog twee grote kansen om de score uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer.

Aanstaande zaterdag speelt FC Aramea een uitwedstrijd tegen GVV Eilermark. Aftrap: 14:30 uur.