• | FC Aramea in slotfase onderuit tegen Sportlust |

  FC Aramea wist afgelopen zaterdag thuis niet te winnen van Sportlust Glanerbrug. Waar iedereen in de 2e helft er al vanuit ging dat deze wedstrijd in 0-0 zou eindigen, wisten de bezoekers in de slotfase toch nog twee keer te scoren en namen zodoende de 3 punten mee naar Glanerbrug.

  Het zonnetje scheen en er waren aardig wat mensen op deze wedstrijd afgekomen, maar de toeschouwers hebben helaas niet veel kunnen genieten deze middag. Het was namelijk voetballend van beide kanten matig en veel (grote) kansen werden er niet gecreëerd. Erg jammer, omdat FC Aramea in de vorige 2 wedstrijden juist goed voetbal lieten zien, gecombineerd met veel strijd.

  Sportlust begon sterker aan de wedstrijd en dit resulteerde ook meteen in een grote kans, maar de rechtsbuiten van de gasten schoot van dichtbij over. Op een gevaarlijke vrije trap van Sportlust en 2 kansjes van Bradley en Thomas na, gebeurde er verder weinig in de 1e helft.

  De 2e helft was qua voetbal bijna een kopie van de 1e helft. Beide ploegen waren onrustig in de opbouw en hanteerden daardoor vaak de lange bal. Dit kwam het spel niet ten goede. Wel kreeg FC Aramea in de 75e minuut een grote kans om toch op voorsprong te komen. Na een prima aanval over rechts, gaf Gorkem een goede voorzet die uiteindelijk bij de 2e paal voor de voeten van Yessin belandde. De aanvaller had echter teveel tijd nodig, waardoor de bal uiteindelijk na een scrimmage voor hun doel weggewerkt kon worden.

  Langs de zijlijn gaven een aantal toeschouwers al aan dat dit een echte 0-0-wedstrijd was, maar dat een eventuele goal uit een dood spelmoment moest komen. En dat gebeurde uiteindelijk ook, want na opnieuw een lange bal vanuit de Sportlust-defensie, maakte een verdediger van FC Aramea een onnodige overtreding vlak buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap werd met links, simpel en laag, in de hoek geschoven, waardoor de gasten in de 82e minuut op voorsprong kwamen. Hierna probeerde FC Aramea de gelijkmaker te forceren, maar erg gevaarlijk werden ze niet meer. Het waren uiteindelijk onze gasten die nog tot scoren kwamen. Een afstandsschot werd nog gekeerd door reservedoelman Jashwir, maar hij kon helaas niet voorkomen dat de rebound wel binnen geschoten werd.

  En zo eindigde deze matige wedstrijd in een (onnodige) 0-2 nederlaag, daar waar een puntendeling misschien wel verdiend was geweest.

  Aanstaande zaterdag 15 oktober gaat FC Aramea op bezoek bij Juliana’32 uit Hengelo. Aftrap: 14:30 uur.