• | Desney Bruinink maakt de overstap van Excelsior’31 naar FC Aramea |

 • Desney Bruinink

  De eerste versterking van FC Aramea voor het nieuwe seizoen is een feit! Desney Bruinink (25) komt over van derdedivisionist Excelsior’31 uit Rijssen. Die haalden hem in 2020 binnen van HSC‘21 waar Desney een geweldig jaar doormaakte. De 5 seizoenen daarvoor kwam hij uit voor Go Ahead Eagles uit Deventer.

  Eind februari van dit jaar besloot Desney echter, na goed overleg met de technische commissie van Excelsior’31, om zijn contract per direct te laten ontbinden. Hij werd de afgelopen seizoenen namelijk geteisterd door een aantal vervelende blessures, met name aan zijn enkel. Het elke keer herstellen daarvan nam zijn motivatie en plezier weg. Hij besloot zich volledig te focussen op zijn maatschappelijke carrière. Hij volgt de HBO-studie Social Work en gaat volgend jaar afstuderen. Sinds kort werkt hij ook met veel plezier als begeleider bij Zorggroep Manna in Enschede.

  Vanaf het moment dat bekend werd dat Desney ging stoppen bij Excelsior’31, werd hij door meerdere clubs uit de omgeving benaderd. Dat deed hem uiteraard goed, maar elke club kreeg eigenlijk hetzelfde antwoord, namelijk dat Desney liever niet meer op niveau wilde voetballen en de kans zelfs bestond dat hij er definitief een punt achter zou zetten. Dat laatste is gelukkig niet gebeurd en hij licht zelf zijn keuze voor FC Aramea toe:

  “Ik ken FC Aramea natuurlijk al best goed, omdat ik er de afgelopen jaren vaker ben geweest. Veel leden bij de club ken ik al, zoals mijn voormalig gymdocent Johan Ak en ook hoofdtrainer Andreas is een goede bekende van mij. Hij was overigens degene die mij continu probeerde te motiveren om juist op hoog niveau te blijven voetballen. Ik gaf hem echter steeds aan dat ik dat niet meer zag zitten en serieus nadacht om definitief te stoppen met voetballen. Ook omdat mijn enkel nog steeds niet goed aanvoelt. Op de één of andere dag kwam FC Aramea eigenlijk ter sprake en werd ik uitgenodigd voor een gesprek met het bestuur, de technische commissie en de trainer. Dat gesprek was heel positief verlopen. De club maakt momenteel een groei door en de plannen/ambities voor de toekomst spraken mij erg aan. De randvoorwaarden voor komend seizoen zijn nu al top geregeld en daarnaast woon ik er om de hoek. Dat alles zorgde er uiteindelijk voor dat ik besloot deze uitdaging aan te gaan. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan het behalen van successen in de toekomst van FC Aramea!”

  Wij zijn uiteraard heel erg blij met zijn komst en wensen Desney heel veel plezier- en succes toe bij FC Aramea!

  Desney is tot slot niet de enige versterking. De tweede nieuwkomer zal namelijk één dezer dagen aan jullie voorgesteld worden! Hou dus wederom onze website en social media in de gaten!

  Met sportieve groeten,

  Het bestuur van FC Aramea